Kompany reageert verbaasd op kritische vraag: Hij gaf toch veel goede ballen?
Kompany is niet akkoord met kritiek op ploegmaat

Kompany reageert verbaasd op kritische vraag: "Hij gaf toch veel goede ballen?"

28-03-2015 23:39

Vincent Kompany mocht tevreden zijn na de wedstrijd tegen Cyprus (5-0), want zijn verdediging gaf heel de wedstrijd niets weg. Bij Sporza kregen ze dan ook een tevreden man voor de microfoon, maar met één van de vragen was hij toch niet akkoord: hij vond niet dat Kevin De Bruyne een wedstrijd in de schaduw speelde.

Het is al veel langer een lastig thema: kunnen Eden Hazard en Kevin De Bruyne samen spelen, of moeten ze zo ver mogelijk uit elkaar staan? Ook vandaag zagen veel analisten weer een wedstrijd waarin Hazard veel ballen opeiste en De Bruyne zich een beetje wegcijferde. Kompany is het helemaal niet eens met die analyse. "De Bruyne was misschien minder opvallend, maar hij gaf toch veel goede en belangrijke ballen", aldus de aanvoerder.

Door de makkelijke overwinning ziet Kompany het weer helemaal zitten. Ook Israël moet er dinsdag gewoon aan. "Nu kunnen we nuchter toewerken naar de voorbereiding voor de wedstrijd tegen Israël. We zitten terug op schema en die wedstrijd wordt opnieuw zeer belangrijk. Ik durf al wat vooruit te kijken en te stellen dat we daar ook de drie punten willen pakken", klinkt het strijdvaardig.