Fraai Belgisch doelpunt kwam er puur op instinct: Ik heb niet eens gekeken
Mooie goal kwam er puur op gevoel

Fraai Belgisch doelpunt kwam er puur op instinct: "Ik heb niet eens gekeken"

28-03-2015 23:31

Michy Batshuayi beleefde een echt droomdebuut als Rode Duivel in de wedstrijd tegen Cyprus (5-0). Een invalbeurt tegen een uitgetelde tegenstander is altijd leuk, maar vooral als je de eerste kans koel afmaakt kan je tevreden gaan slapen. Batshuayi leek heel beheerst bij zijn doelpunt, maar echt tijd om na te denken had hij niet.

Batshuayi kon tekenen voor de 5-0, een kers op de taart voor de 50.000 supporters. Hij werd door Radja Nainggolan voor de goal gezet na slecht uitverdedigen bij Cyprus en schoof hem heel langzaam voorbij de doelman. "Het doelpunt heb ik zonder veel kracht getrapt. Ik wist wel waar ik de bal wilde krijgen, maar heb niet gekeken toen ik trapte", geeft Batshuayi toe aan Sporza.

Hoe beviel de sfeer bij de Duivels Batshuayi eigenlijk? "Vanop de bank was het trouwens genieten van het niveau en het spektakel. Het internationale niveau is toch iets anders dan bij een club, want we hebben hier veel topspelers met kwaliteiten. Ik ben dan ook zeer tevreden. We hebben goed uitgevoerd wat de coach van ons had gevraagd. Ik ben zeer fier om voor het nationale elftal, tussen al deze goede spelers te lopen."