Groep B: Rode Duivels dollen met Cyprus, Batshuayi kent droomdebuut
Belgen leggen zwak Cyprus over de knie

Groep B: Rode Duivels dollen met Cyprus, Batshuayi kent droomdebuut

28-03-2015 22:30

De Rode Duivels hebben een nieuwe stap gezet richting het EK van 2016 in Frankrijk. Thuis kenden ze geen genade met Cyprus. Na een doelpuntenkermis wonnen de Belgen vlot met 5-0. Onder meer debutant Michy Batshuayi scoorde.

Marc Wilmots vond elf fitte spelers en pakte daardoor niet uit met verrassingen. Centraal achterin kreeg Vincent Kompany het gezelschap van Nicolas Lombaerts. Jan Vertonghen fungeerde als linksachter. Olivier Deschacht moest dus genoegen nemen met een plaats op de bank. Daar zat ook Michy Batshuayi. In de punt koos de bondscoach immers voor Christian Benteke met als flanken Kevin De Bruyne en Eden Hazard.

Tegen een veredeld B-elftal - Cyprus deed het immers zonder 'sterspelers'  Antonis Georgallides, Efstathios  Aloneftis en Constantinos Charalambides en Demetris Christofi - sterk. De eerste kansjes gingen nog de mist in, maar na 21 minuten was het toch raak. De bal bleef hangen in de zestien en Marouane Fellaini bracht met een gelukje de Belgen op voorsprong. Goed een kwartier later verdubbelde Christian Benteke met een buffelstoot de score. Voor de aanvaller was het zijn eerste goal voor de Rode Duivels sinds oktober 2012.

Na de rust mochten de 45.308 supporters op twee minuten tijd even vaak juichen. Eerst scoorde Fellaini stijlvol. Daarna deed Hazard dat. Na de 4-0 sloeg Wilmots aan het wisselen. Hij bracht Yannick Ferreira-Carrasco, Dries Mertens en Michy Batshuayi tussen de lijnen. Die laatste zette bij zijn debuut voor de nationale ploeg de forfaitscore op het bord.

Door de zege springt België over Cyprus naar plaats drie in groep B. De Belgen hebben nu acht punten. Dat zijn er drie minder dan leider Wales, dat eerder op de dag met 0-3 won van de nummer twee in de groep, Israël (negen punten). Wales en Israël hebben een wedstrijd meer gespeeld dan de Rode Duivels.