Rusland wil klacht indienen bij de UEFA na uit de hand gelopen wedstrijd
Trop is teveel

Rusland wil klacht indienen bij de UEFA na uit de hand gelopen wedstrijd

28-03-2015 13:25

Vrijdagavond werd de de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Montenegro en Rusland na 66 minuten gestaakt. De Duitse Deniz Aytekin oordeelde dat de veiligheid van de spelers niet langer gegarandeerd kon worden.

Eerder in de wedstrijd werd de Russische doelman Igor Akinfeev al na enkele minuten geveld door een vuurpijl afgeschoten vanuit het Montenegrijnse supportersvak. De scheidsrechter legde de wedstrijd toen al een tijdlang stil, maar besloot deze uiteindelijk te hervatten. Toch bleef het ook nadien nog zeer onrustig in het stadion en dus besloot Aytekin er na 66 minuten een einde aan te maken.

Wegens het wangedrag van de thuissupporters is Rusland nu van plan om een klacht in te dienen bij de UEFA. Althans, de verklaarde de Russische bondsvoorzitter Nikolai Tolstych na de wedstrijd aan de Russische televisiezender Rossija-2. De kans is groot dat Montenegro zich aan een aanzienlijke boete mag verwachten en ook een forfaitnederlaag behoort tot de mogelijkheden. Dat zou de Russen in ieder geval goed uitkomen, want tot nu toe verzamelden de troepen van Fabio Capello amper vijf punten uit vier wedstrijden.