Analist weerlegt de kritiek op spelers: “Hij had alle pech van de wereld”
Boskamp blijft Kompany en Lombaerts steunen

Analist weerlegt de kritiek op spelers: “Hij had alle pech van de wereld”

28-03-2015 10:20

Er is de laatste tijd veel te doen geweest rond de prestaties van Vincent Kompany bij Manchester City. De kapitein van The Citizens stond regelmatig in het oog van de storm na stevige blunders. Criticasters zeggen dat Kompany de vorm helemaal kwijt is.

Johan Boskamp denkt dat Vince ‘The Prince’ gaat reageren op het veld. "En dat gaat hij ook doen ook. Ik heb de jongste weken heel wat matchen van Manchester City gezien. Vince had er zowat al de pech van de wereld. Als hij een bal wegkopte, viel die wel altijd in de voeten van een te-genstander. De tweede bal was altijd voor de andere ploeg en tot overmaat van ramp werd die dan ook nog eens negen keer van de tien in doel geschoten."

Ook voor een andere pechvogel heeft Boskamp motiverende woorden klaar. Nicolas Lombaerts krijgt bij Zenit Sint-Petersburg maar weinig speelminuten. "Het is een kwaliteit van grote spelers dat ze er na een tegenslag snel weer staan. Hetzelfde geldt voor Nicolas Lombaerts die na zijn blessure moeite heeft om bij Zenit zijn basisplaats te heroveren. Nicolas heeft een enorme honger om bij de Rode Duivels te bewijzen dat hij helemaal terug is. Het is ook een verstandige jon gen, die geen tien keer uit positie gaat lopen om de boel te forceren", zegt Boskamp in Het Belang van Limburg.