Waasland-Beveren verliest verdediger voor de rest van het seizoen aan blessure
Hugo Sousa speelt dit seizoen niet meer

Waasland-Beveren verliest verdediger voor de rest van het seizoen aan blessure

28-03-2015 08:11

Hugo Sousa, verdediger bij Waasland-Beveren, is vrijdag succesvol geopereerd aan een impingement van de rechtenkel. De verdediger mist zo de play-offs, maar zal er volgend seizoen wel terug bij zijn voor de Waaslanders.

"Hugo leed aan een zogeheten ‘voetballersenkel", zegt clubarts Frank De Winter op de website. "Na een kijkoperatie zijn de problemen met zijn voet opgelost. De verdediger moet nu 48 uur een drukverband dragen en is aan zijn bed gekluisterd. Nadien moet hij twee weken rusten. Daarna worden de hechtingen verwijderd en kan hij aan zijn revalidatie beginnen."

Sousa mist zo de play-offs, maar is zelf nog wel hoopvol na de geslaagde ingreep. "Ik voel me goed nu. Ik ben blij dat de dokter het probleem gevonden heeft en dat de operatie geslaagd is. Nu moet ik twee weken rusten en dan kan mijn revalidatie beginnen."

"In totaal zal ik een zestal weken onbeschikbaar zijn. Ik ben vooral blij dat ik zonder problemen aan het volgende seizoen zal kunnen starten", aldus de verdediger die dit seizoen meer dan 16 wedstrijden speelde voor WWaasland-Beveren.