Kwakkelende Rode Duivel boos op zichzelf: Ik moet als een man spelen
Rode Duivel is niet tevreden over eigen prestaties

Kwakkelende Rode Duivel boos op zichzelf: "Ik moet als een man spelen"

15-03-2015 14:20

Tijdens het afgelopen WK was hij nog de nieuwe wonderboy in het Belgische voetbal, maar in voetbal kan het snel gaan. Divock Origi trapt dit seizoen geen deuk in een pakje boter en scoorde in de Ligue 1 nog maar drie doelpunten. De huurling van Liverpool stoot dit seizoen op zijn eerste dipje.

Echt een doelpuntenmaker is Origi evenwel nooit echt geweest. Bij de Rode Duivels wierp hij zich even op als eerste spits, maar zijn scorend vermogen laat eigenlijk te wensen over. Vorig jaar maakte hij ook maar vijf competitiegoals, maar haalde Lille wel een mooie derde plaats in de competitie. Nu staat de topclub teleurstellend tiende, dan komt er vanzelf natuurlijk ook meer kritiek.

Origi is zelf ook helemaal niet tevreden over zijn seizoen en laat dat merken in L'Equipe. "Als een aanvaller niet scoort, is hij niet tevreden. De wereld verwacht meer van mij en ik ook. Ik moet als een man spelen en me in vraag stellen. Collectief gaat het nu ook minder en ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen. Ik geloof nog altijd in mezelf." Krijgt de jongeling binnenkort nog een uitnodiging voor de Rode Duivels?