Charleroi verkeert in euforie, we zullen geen domme dingen mogen doen
Preud'homme heeft bakken respect voor Charleroi

"Charleroi verkeert in euforie, we zullen geen domme dingen mogen doen"

06-03-2015 22:15

Op de eigen webstek heeft Michel Preud'homme het dan wel vooral over zijn eigen afwezigen, in de nationale media kan zijn respect voor de tegenstander niet op. "Het team van Mazzu heeft alles."

Bij de Carolo's gaan ze crescendo richting play-off I. Met drie keer scoreloze gelijke spelen en drie overwinningen tegen onder meer vier tegenstanders uit de linkerkolom krijgt Charleroi stilaan een imago van onverzettelijkheid. "Ze hebben de voorbije vijf matchen maar één tegengoal moeten toestaan en die goal viel dan nog toen ze al 0-2 voorstonden tegen Oostende", aldus Preud'homme op Sporza.

Ook Club wist in de heenronde de zwart-witte muur niet te slopen. In het Stade du Pays bleef het ook 0-0, een van de elf clean sheets die Mazzu en de zijnen al rijk zijn. "Het is een teken aan de wand dat scoren tegen Charleroi niet evident is. Charleroi verkeert in volle euforie. We zullen geen domme dingen mogen doen. De concentratie zal op niveau moeten zijn en er moet een hoog tempo op nagehouden worden. Het team van Mazzu heeft alles: lengte, snelheid, een goede mentaliteit en een uitstekende organisisatie."