Rode Duivels zien beloftevolle middenvelder mogelijk naar Congo verkassen
Hij gaat een mooie toekomst tegemoet

Rode Duivels zien beloftevolle middenvelder mogelijk naar Congo verkassen

06-03-2015 07:14

Florent Ibenge, de bondscoach van DR Congo, heeft grootse plannen. De trainer wist eerder al Paul-José Mpoku te overtuigen, maar hij is lang niet de enige beloftevolle Belg die op het verlanglijst van Congo staat.

Mpoku doorliep bijna alle jeugdreeksen van de Rode Duivels, maar de voormalige middenvelder van Standard Luik lijkt nu toch voor DR Congo te gaan kiezen. "Mpoku is ons project erg genegen, maar zelfs al speelt hij tegen Irak, dan nog kan hij nadien voor België kiezen. Feit is wel dat het steeds aantrekkelijker wordt om voor Congo te kiezen", aldus Ibenge aan Het Nieuwsblad.

Mpoku is lang niet de enige Belg die op het wenslijstje van Ibenge pronkt. "Ik volg echt iedereen die in aanmerking komt", gaat Ibenge verder. "Zo bekijk ik de wedstrijden van Nill De Pauw bij Lokeren, die van Nathan Kabasele bij Anderlecht en ook die van Youri Tielemans. Ik weet dat hij één van de grootste Belgische talenten is, maar hij heeft ook Congolees bloed. Ik ken zijn mama goed en de wijk waar hij vandaan komt."