'Vinny komt terug, met de aanvoerdersband, als een van de besten ter wereld'
Ook Joe Hart is zeker dat de afwezigheid van Vincent Kompany maar tijdelijk is

'Vinny komt terug, met de aanvoerdersband, als een van de besten ter wereld'

05-03-2015 23:58

Vincent Kompany heeft de voorbije jaren langs alle kanten krediet opgebouwd. De laatste om de afwezigheid van Kompany tijdens Manchester City - Leicester City weg te redeneren, is de enige die meestal nog de kans heeft om foutjes van 'Vince the Prince' recht te zetten: doelman Joe Hart.

"Vinny aanvaardt, net als iedereen, dat de trainer soms de ploeg wijzigt", sust Hart in The Guardian. "Er is niemand voorbestemd om iedere wedstrijd te spelen, die les heb ik zelf ook geleerd. Vinny is een ongelofelijke speler, een van de beste waarmee ik ooit heb gespeeld, en dit was zijn avondje rust. Ik ben zeker dat hij terugkomt in het team met de aanvoerdersband, als een van de beste verdedigers ter wereld."

De kampioen ligt niet op koers om de titel te verlengen, en heeft dat vooral aan de verdediging te danken. Dat geeft ook Hart toe. "Het is niet goed genoeg, dat aanvaarden we allemaal, inclusief mijn eigen prestaties. Als een ploeg moeten we beseffen dat we niet enkel met de vier achteraan en de doelman verdedigen. Ik wil niet brutaal zijn in mijn eerlijkheid, maar ik kan moeilijk zeggen dat het anders is. Als miljoenen mensen net gezien hebben wat er gebeurd is, moet je eerlijk zijn."