Ongekroonde kampioenenploeg kan ook op speeltijd rekenen in eerste
Bij STVV gaan ze niet zot doen

Ongekroonde kampioenenploeg kan ook op speeltijd rekenen in eerste

05-03-2015 22:54

In eerste klasse is nog niets beslist. In tweede is de kampioen zo goed als gekend. Na een overwinning in de topper tegen Eupen telt Sint-Truiden nu tien punten voorsprong op eerste achtervolger Lommel met nog zeven wedstrijden voor de boeg. Trainer Yannick Ferrera wil vooral verder bouwen.

"Zonder nieuwe jongens zal het niet lukken", geeft Ferrera grif toe in Het Laatste Nieuws. "Welke profielen we nodig hebben, beslissen we pas na een eventuele titel. Ik ben ervan overtuigd dat we deze kern kunnen samenhouden. De huidige spelers zullen ook in eerste klasse hun kans krijgen."

Op een bodemloze zak geld hoeft de coach alvast niet te rekenen. "In eerste zullen we meer middelen krijgen, maar onze slagkracht zal hoe dan ook beperkt blijven. We zijn van plan om door te gaan op de ingeslagen weg. Volgens ons is dat de enige juiste. In 2012, na de degradatie, moesten de zware contracten eruit. om de toekomst te verzekeren en dus opteerden we voor de talentvolle jeugd. Dat bleek een succes", zo zegt manager Philippe Bormans.