Als we play-off 1 niet halen, zou dat een heel grote ontgoocheling zijn
Bij Charleroi zijn ze klaar voor tien topwedstrijden

"Als we play-off 1 niet halen, zou dat een heel grote ontgoocheling zijn"

05-03-2015 22:40

Zijn ervaring speelt een grote rol bij de renaissance van Sporting Charleroi, maar op het veld kon Karel Geraerts zijn steentje al een heel eind niet meer bijdragen. "Ik hoop op een basisplaats in Brugge, maar ik denk niet dat de trainer veel zal veranderen."

Indien Charleroi zes op zes haalt, dan speelt het play-off 1. Veel duidelijker kan een opdracht niet zijn. Enige probleem? Zaterdag moet het op bezoek bij leider Club Brugge. De ex-ploeg van Geraerts, die opnieuw fit is. "Ik ben er intussen al een paar keer teruggeweest, maar natuurlijk: ik woon op een boogscheut van het stadion. De mensen spreken me erover aan, het is gewoon plezant om er weer te spelen."

"Ik ben een goeie vijf weken out geweest met een spierscheuring in mijn hamstring. Maar ik heb goed gewerkt en ben opnieuw beschikbaar", laat Geraerts trainer Felice Mazzu weten via Sporza. "Ik hoop op een basisplaats in Brugge, maar de jongens hebben het de voorbije weken goed gedaan, dus denk ik niet dat de trainer veel zal veranderen. En terecht."

Play-off 1

"We staan nu op een goeie positie, maar het kan elke week veranderen", aldus Geraerts over die gewilde zesde plaats. "Het zal wel tot de laatste speeldag duren voor we het zeker weten. Als we het niet zouden halen, zou dat een zeer grote ontgoocheling zijn. Zo simpel is dat. We voelen de druk, maar ik heb niet het gevoel dat die verlammend zal werken. We willen altijd winnen. De groep is heel hongerig en beseft dat ze een stukje geschiedenis kan schrijven."

"Je voelt al een paar maanden dat er heel veel beweegt in Charleroi. De hele regio wordt wakker en staat als een blok achter de club. Dat is al even geleden en dat is nog maar eens het bewijs dat je met sport - en in dit geval voetbal - heel wat kunt losweken in een gemeenschap."

Tandem Bayat - Mazzu

Het succes komt volgens Geraerts van bovenaf. "De revival is een jaar of twee geleden ingezet toen Mehdi Bayat de club heeft overgenomen en een structuur opgebouwd. Bayat heeft een goeie sportieve keuze gemaakt met Felice Mazzu als trainer. Wat die in een kleine twee jaar neerzet is schitterend, want het is niet evident om deze groep zo naar je hand te zetten."

"Mazzu heeft twee heel sterke punten: hij is tactisch sterk en zet de kleedkamer naar zijn hand", deelt ook de trainer in de lof. "Hij schat een wedstrijd goed in en grijpt in als het moet. Plus: hij is rechtuit in zijn keuzes en doet niet mee aan spelletjes. Hij kan heel streng zijn, maar tegelijkertijd kan hij amicaal omgaan met de spelers."

Vorig jaar daalde Geraerts met OH Leuven, en ook voor dit seizoen werd Charleroi genoemd als een van de ploegen die het wel eens moeilijk zou kunnen hebben. "Dit is waar ik heel hard voor gewerkt heb. Ook toen ik na het seizoen even zonder ploeg zat, heb ik in mijn eentje keihard getraind. Ik wilde België laten zien dat ik nog niet afgeschreven was. Ik ben Charleroi heel dankbaar voor deze kans en het vertrouwen."