Anderlecht in het nauw: straffe jeugdwerking lokt (te) veel topscouts
Grote talenten zijn enorm gegeerd

Anderlecht in het nauw: straffe jeugdwerking lokt (te) veel topscouts

04-03-2015 09:54
1

Chelsea is een Premier League-ploeg die België goed weet liggen, getuige daarvan de transfers van Thibaut Courtois, Eden Hazard en (weliswaar minder geslaagd) Kevin De Bruyne. Binnenkort krijgt die eerste lichting Belgen misschien opvolging. Ook Leander Dendoncker en Youri Tielemans worden nauwlettend in het oog gehouden.

Chelsea heeft elke wedstrijd opnieuw scouts op de tribunes zitten om het tweetal te volgen en wil snel overgaan tot een aankoop. Volgens Het Laatste Nieuws worden de twee evenwel niet meteen gegeerd voor de A-kern, maar wel voor een uitleenbeurt van misschien wel meerdere seizoenen. Dat plan heeft bij Kevin De Bruyne allesbehalve gewerkt, maar de ene Belg is de andere natuurlijk niet.

Anderlecht kent in de persoon van Herman Van Holsbeeck wel iets van onderhandelen en zal dan ook het onderste uit de kan halen bij een eventueel vertrek in de zomer. Chelsea heeft echter ook zijn huiswerk gemaakt en weet uiteraard dat beide spelers nog niet hebben bijgetekend. In theorie zijn het in de zomer van 2016 vrije spelers, al gelooft niemand dat ze gaan weigeren een nieuw contract te tekenen. Van de andere kant: een speler zegt niet gemakkelijk nee tegen één van de rijkste clubs in de wereld.