'Voetbalcarrière Xavi krijgt in 2016 nieuw hoofdstuk buiten Spanje'
New York City FC strikt ervaren middenvelder

'Voetbalcarrière Xavi krijgt in 2016 nieuw hoofdstuk buiten Spanje'

04-03-2015 09:41
3

Xavi is FC Barcelona. De middenvelder speelt al jaren een belangrijke rol binnen de ploeg waar hij sinds 1998 bij het eerste elftal zit. Hij sluit zijn lange carrière echter niet af bij de Spaanse topclub. Na afloop van zijn huidige contract, dat loopt tot medio 2016, maakt Xavi de overstap naar Amerika.

In 2016 wordt Xavi weer ploeggenoot van David Villa. De Spanjaard maakt dan de overstap van Barça naar New York City FC, meldt Cadena Ser Radio. Onlangs had hij - samen met zijn vader Joaquín en zaakwaarnemer Iván Corretja - een positief gesprek met een delegatie van de Amerikaanse club.

Afgelopen zomer waren er al speculaties over een Amerikaans avontuur voor Xavi. De komst van Luis Enrique als nieuwe hoofdtrainer bij de Catalanen zorgde er echter voor dat Xavi bleef. De 35-jarige middenvelder, goed voor 130 interlands voor Spanje, speelde dit seizoen tot nu toe 24 officiële wedstrijden voor Barcelona. In die duels kwam hij tot één treffer en vier assists.

Claudio Reyna, sportief directeur van New York City FC, sprak onlangs met TV3 over een mogelijke komst van Xavi. "We zijn zeer geïnteresseerd in spelers als Xavi. De deur is ook niet gesloten, we zullen zien."