In vergelijking met de collectief uitgespuwde Mboyo is hij een heel stuk slechter
Peter Vandenbempt wijst Benji De Ceulaer nu ook in de geschreven pers terecht

"In vergelijking met de collectief uitgespuwde Mboyo is hij een heel stuk slechter"

04-03-2015 08:57

Maandagavond in 'Extra Time' trok voetbalcommentator en- analist Peter Vandenbempt al van leer tegen het gedrag van Benji De Ceulaer. In 'Sport/Voetbalmagazine' doet hij dat nog eens dunnetjes over.

De spits, die bij Racing Genk zijn dure prijskaartje nooit kon rechtvaardigen, toonde na zijn doelpunt zijn ongenoegen omwille van het feit dat zijn contract niet verlengd wordt. Volgens Vandenbempt heeft hij echter geen poot om op te staan. "Zou hij dat nu echt zelf niet begrijpen dat RC Genk op dit moment de optie in zijn contract niet wil lichten? En ook niet nu al een nieuwe overeenkomst wil sluiten tegen verminderde voorwaarden?"

"De Ceulaer was drie jaar geleden een toptransfer: flink betaald (Anderlecht afgehouden) en een stevig contract, zoals dat toen ging bij Genk. De spits was ook twee jaar top geweest bij Lokeren met 11 en 12 competitiedoelpunten", vat de radioman de situatie samen. "Vorig seizoen maakte De Ceulaer er één, dit jaar scoorde hij tegen Moeskroen-Péruwelz en Lierse, samen al goed voor 110 tegendoelpunten. Dan lijkt dat vingertje niet meteen op zijn plaats."

"De Ceulaer is bij Genk, ook door blessures, ver beneden de verwachtingen gebleven. Wel populair bij de supporters, want een van de jongens, maar in vergelijking met de collectief uitgespuwde Mboyo zijn zijn statistieken en prestaties een heel stuk slechter."