Chelsea geeft zijn jongste Belg alle vertrouwen met nieuw, vierjarig contract
18-jarige Charly Musonda Junior kan nu rustig toewerken naar zijn debuut bij de grote jongens

Chelsea geeft zijn jongste Belg alle vertrouwen met nieuw, vierjarig contract

04-03-2015 07:21

Belgen en Chelsea, het blijft een verhaal apart. 'The Blues' zijn het favoriete oord van veel Rode Duivels. Een van de wissels op de toekomst heeft een nieuw vierjarig contract ondertekend.

Het gaat over belofte-international Charly Musonda Junior. Het achttienjarige raspaardje klopt steeds nadrukkelijker op de deur van de eerste ploeg en werd, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Thorgan Hazard, niet meteen uitgeleend. De tiener krijgt de nodige tijd om te rijpen bij de jeugdploegen.

"Ik ben ontzettend trots dat ik voor vier seizoenen kan bijtekenen", zo laat Musonda in een eerste reactie weten. "Ik bedank de club voor de gastvrijheid de voorbije drie seizoenen. Ik heb genoten van mijn progressie bij de jeugdploegen. Het is mijn droom om binnenkort voor deze grote club te kunnen uitkomen. Dag na dag zal ik harder werken. Er is geen andere plek waar ik liever zou zijn."

De contractverlenging is een eerste verdienste van zijn nieuwe makelaar Jorge Mendes. De Portugees stemde deze winter na lang aandringen in om de zonen van Charly Senior, ex-Anderlecht, te representeren. Hij geldt als een van de meest invloedrijke spelersmakelaars ter wereld, en mocht vorig jaar nog commissies opstrijken bij de transfers van James Rodriguez, Angel Di Maria en Diego Costa. Ook oudere, minder getalenteerde broer Tika kreeg een contractverlenging. Hij moet komend seizoen zijn waarde bewijzen.