'Toen ik bij City tekende, is er niet gezegd dat ik elk jaar een prijs moest pakken'
De Chileense coach ontkent dinsdag tijdens een persconferentie

'Toen ik bij City tekende, is er niet gezegd dat ik elk jaar een prijs moest pakken'

03-03-2015 16:20
2

Manuel Pellegrini ontkent dat Manchester City heeft geëist dat de laatste twaalf competitiewedstrijden gewonnen moeten worden. De Engelse grootmacht presteert ondermaats en dreigt het seizoen zonder prijs te eindigen.

City is al uit het toernooi om de FA Cup geknikkerd en verloor vorige week in eigen huis met 1-2 van FC Barcelona in het kader van de Champions League. In de Premier league bedraagt de achterstand op koploper Chelsea vijf punten, maar de Londenaren hebben nog een wedstrijd tegoed. Met die potentiële achterstand van acht punten, ging de clubleiding van City zweten. Volgens The Guardian moet er twaalf keer worden gewonnen en zelfs dan is Pellegrini niet verzekerd van zijn baan. Pep Guardiola werd al genoemd als opvolger, maar de coach van Bayern München heeft daar geen trek in.

De Chileense coach ontkent dat dinsdag tijdens een persconferentie. "Ik heb nooit een druk om een bepaald aantal titels te winnen en hoef niet elk jaar een prijs te winnen, om hier te mogen blijven", aldus Pellegrini. "Toen ik mijn contract tekende, is er nooit gezegd dat we elk jaar een prijs moesten pakken. Directeur Ferran Soriano zou hebben gezegd dat City in vijf jaar vijf prijzen moest binnenslepen. "Dat was gewoon een zin die Ferran heeft gezegd. Dat is heel normaal."

Zelf is Pellegrini ook niet bezig met zijn toekomst. "Ik denk alleen aan het heden. Je weet maar nooit wat er in de toekomst gebeurt. Vorig jaar dacht men misschien ook niet dat we kampioen zouden worden. Ik heb 25 jaar ervaring als coach en voel nooit druk", besluit hij.