Manchester City? Ik hoop dat ik nog heel lang bij Bayern München kan blijven

"Manchester City? Ik hoop dat ik nog heel lang bij Bayern München kan blijven"

03-03-2015 16:05

Pep Guardiola heeft de fans van Bayern München gerustgesteld. Hij blijft 'gewoon' aan als coach van de Duitse landskampioen. Dit ondanks geruchten dat hij na dit seizoen bij Manchester City de opvolger zou kunnen zijn van Manuel Pellegrini.

Guardiola benadrukt dinsdag dat hij gelukkig is bij der Rekordmeister en geen enkele intentie heeft de Duitsers na dit seizoen te verlaten. De 44-jarige Spanjaard heeft nog een contract tot 2016. Gesprekken over verlenging zijn tot na de zomer uitgesteld, wat de speculaties deed toenemen. "Manchester City? Ik hoop dat ik nog heel lang bij Bayern München kan blijven", aldus Guardiola tijdens de persconferentie. Pellegrini zou bij City prijzen moeten pakken, anders zou hij de laan uitvliegen.

"Ik heb een contract bij deze geweldige club en wil dat uitdienen. Ik heb geen andere aanbiedingen ontvangen. We zien wel wat er volgend jaar gebeurt. Ik ben heel gelukkig bij Bayern." Guardiola is bezig aan zijn tweede seizoen in Duitsland en leidde Bayern vorig jaar naar de dubbel. Ook won hij al de Europese Super Cup en de wereldbeker voor clubteams.

De Beierse grootmacht staat momenteel met acht punten voorsprong op VfL Wolfsburg riant bovenaan in de Bundesliga en is hard op weg naar een nieuw landskampioenschap.