Club Brugge moet vrezen: speler mogelijk lange tijd geschorst
Speler tijdje aan de kant

Club Brugge moet vrezen: speler mogelijk lange tijd geschorst

03-03-2015 15:02

3 maart 2014 is niet de dag van Club Brugge aan het worden. Eerder op de dag maakte de Bruggelingen bekend dat het de komende zes tot acht weken geen beroep kan doen op de geblesseerde Victor Vazquez. In de namiddag had het bondsparket slechts nieuws voor Club Brugge.

Het bondsparket eist immers een schorsing van drie speeldagen voor Boli Bolingoli. Tijdens AA Gent - Club Brugge van 22 februari ging Bolingoli door met geheven voet op Buffalo Lasse Nielsen. De Deen raakte gelukkig niet geblesseerd. Bolingoli kreeg in de wedstrijd slechts geel voor zijn actie, maar op basis van televisiebeelden dreigt nu een lange schorsing. Club Brugge kan wel nog in beroep gaan tegen de sanctie.

Na de wedstrijd zei Bolingoli over de actie. "Ik was er zondagavond echt niet goed van. Ten eerste omdat we verloren hadden, maar vooral toen ik 's avonds de beelden terugzag. Als je die fase in vertraging bekijkt, zie je mij met geheven voet naar de knie van Nielsen zweven. Het enige wat ik kon denken was 'dit ben ik niet!' en 'dit is zo verkeerd!' Ik was in shock. Vandaar dat ik de heftige reacties op die tackle wel begrijp. Ik besefte gewoon niet wat ik toen deed. Ik weet wel nog dat ik sprong om de bal te blokken, maar ik was te laat. De bal ging onder of naast mij en ik ging gewoon vol op zijn knie."