Mourinho stelt 'zware jongen' gerust: 'Geen enkele twijfel over zijn contract'
Het contract van de routinier in Londen loopt af

Mourinho stelt 'zware jongen' gerust: 'Geen enkele twijfel over zijn contract'

03-03-2015 15:59

John Terry staat komend seizoen nog ‘gewoon’ onder contract bij Chelsea. Dat bevestigt Jose Mourinho dinsdag desgevraagd tijdens de persconferentie in aanloop naar het Premier League- duel met West Ham United van woensdagavond.

Het contract van de routinier in Londen loopt af en er was de afgelopen tijd in Engeland nogal wat speculatie over de toekomst van de 34-jarige aanvoerder van Chelsea. Na de met 2-0 gewonnen League Cup-finale tegen Tottenham Hotspur zei Terry nog er niet zeker van te zijn dat de club hem een nieuw contract zou aanbieden.

Mourinho maakte aan die onzekerheid een einde. "Ik kan je garanderen dat Terry volgend seizoen nog steeds speler van Chelsea is. Er is geen enkele twijfel over dat hij zijn nieuwe contract krijgt." Het beleid van Chelsea is dat spelers ouder dan dertig jaar elk jaar een contractverlenging voor maximaal één seizoen krijgen. De verbintenis van Terry loopt na deze jaargang af.

De verdediger zette vorig seizoen pas laat zijn handtekening bij de Londenaren, na afloop van het voetbalseizoen, vlak nadat Chelsea routiniers Frank Lampard en Ashley Cole had uitgezwaaid. Ditmaal zal het niet zo lang duren, verzekert Mourinho. "Het zal voor het einde van dit seizoen zijn, dat weet ik zeker. John bewijst wederom dat hij een speler is die nog jaren meekan. Vorig jaar was hij goed, maar dit seizoen is hij nog beter. Hij kan hier met ons nog genieten van het voetbal. Het is lastig zo’n ‘zware jongen’ te vervangen, maar daar moeten we wel aan blijven denken."