Fans van Club Brugge moeten niet meer hopen: Vazquez heel lang uit
Blauw-zwart deelt slecht nieuws mee

Fans van Club Brugge moeten niet meer hopen: Vazquez heel lang uit

03-03-2015 11:58

De kans dat u vandaag enkele vloeken uit het Jan Breydelstadion hoort, is groot. Victor Vazquez zal immers zes tot acht weken buiten strijd zijn. Dat deelde Club Brugge dinsdag mee. De bekerfinale en een groot deel van de Play-Offs gaat dus aan de Spanjaard voorbij.

"Victor Vazquez zal zes tot acht weken onbeschikbaar zijn", klinkt het bij Club Brugge. "De Spaanse middenvelder viel zondag geblesseerd uit in de wedstrijd tegen Moeskroen (3-0, nvdr.). Vazquez onderging gisterenavond (maandag, nvdr.) een NMR-scan. Deze voormiddag (dinsdag, nvdr.) volgde overleg tussen de Clubdokters en enkele specialisten. Het ligament van de buitenenkel van Vazquez blijkt gescheurd. Nadat de enkel volledig ontzwollen is kan beslist worden over een eventuele operatie. Club gaat uit van een onbeschikbaarheid van zes tot acht weken. 

De komende maand(en) moet Club Brugge het dus stellen zonder zijn absolute smaakmaker. In de bekerfinale tegen Anderlecht op 22 maart kan hij er alvast niet bij zijn. Ook de twee resterende wedstrijden tijdens de reguliere competitie moet blauw-zwart afwerken zonder de Spanjaard. Ook de eerste duels van de Play-Offs komen voor Vazquez te vroeg.