'Van Gaal deelt Koeman gevoelige tik uit met mogelijke overstap international'
Rechtsback maakt indruk en kan stap naar topclub maken

'Van Gaal deelt Koeman gevoelige tik uit met mogelijke overstap international'

03-03-2015 10:58
1

Nathaniel Clyne kan komende zomer de stap maken naar een Engelse topclub, maar Ronald Koeman wil zijn rechtsback dolgraag bij Southampton houden. De Nederlandse manager zweert dat er 'geen serieus bod' op de tweevoudig international van Engeland is binnengekomen.

Clyne is bezig aan zijn derde seizoen bij Southampton, nadat hij begon bij Crystal Palace. De verdediger heeft zich sterk ontwikkeld en mag intussen op belangstelling van Manchester United, Liverpool en Tottenham Hotspur rekenen. Het United van Louis van Gaal zoekt al langere tijd naar een geschikte rechtsback en dat zou een licht gevoelige overstap zijn. Koeman en Van Gaal zijn al jaren geen vrienden meer.

Bij Southampton heeft Clyne een contract tot medio 2016 en Koeman zegt dat er deze week gesprekken gepland staan. "Er zijn contacten, maar ik denk dat na woensdag een goede tijd is om erover te praten. Wij willen graag weten hoe hij tegen de toekomst aankijkt", vertelde de manager tegen Engelse verslaggevers. 

"Ik hoop dat hij blijft, maar ik begrijp het als er interesse is van andere clubs", vervolgde Koeman. "We hebben geen echt serieus bod gekregen. Het is denk ik ook niet de meest moeilijke positie. Het is lastiger om een goede linksback te vinden. Maar ook op rechtsback zijn er niet veel die dit seizoen op het niveau van Clyne hebben gespeeld."