Recordhouder Anderlecht niet van plan om naar het Venetië van het Noorden te gaan
"Een citytrip naar Brugge zie ik niet zitten"

Recordhouder Anderlecht niet van plan om naar het Venetië van het Noorden te gaan

03-03-2015 00:03

In de herfst van zijn loopbaan denkt Olivier Deschacht nog lang niet aan stoppen. De 34-jarige Gentenaar heeft wel al een idee over de toekomst na zijn spelerscarrière.

In de zomer van 2001 startte de lange passage van Deschacht bij Anderlecht. Toenmalige coach Aimé Anthuenis nam de 20-jarige Gentenaar op in de A-kern. In december 2001 maakte hij zijn debuut in de wedstrijd tegen KSK Beveren.

Deschacht doorzwom al vele watertjes bij de landskampioen. Hij was er zelfs aanvoerder, maar moest na een dispuut met het bestuur zijn band afgeven. Maar ondanks de vele vraagtekens rondom Deschacht heeft hij zich wel steeds terug in de ploeg gespeeld. Die vechtersmentaliteit wil hij later in ieder geval niet overbrengen als coach. "Als het voorbij is neem ik een break. Trainer worden zie ik niet zitten. Ik heb er te veel zien veranderen van de stress", vertelt Deschacht in Fan!.

Een deugdoende vakantie zit er na zijn carrière wel in. Maar er is één plekje die Deschacht absoluut zal vermijden. "Op citytrip naar Brugge moet ik na al die jaren bij Anderlecht natuurlijk niet gaan. Je moet het ook niet gaan zoeken, hé."