Real Madrid geeft Barcelona twee punten prijs na benutte penalty Ronaldo
1-1 in Bernabeu

01-03-2015 22:52
1

Real Madrid heeft zondag kostbare punten verspeeld in de Spaanse Primera División. De koploper kwam in het eigen Bernabéu niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Villarreal.

Na een doelpuntloze eerste helft opende Cristiano Ronaldo in de 52e minuut de score. De Portugese vedette benutte een strafschop, die hij zelf had verdiend nadat Eric Bailly hem vasthield binnen het zestienmetergebied. Gareth Bale had kort daarna de kans om er 2-0 van te maken, maar de peperdure aanvaller uit Wales schoot vanuit ideale positie hoog over.

Villarreal trok onvervaard ten aanval tegen de 'Koninklijke' en kreeg in de 64e minuut de beloning met een doelpunt van Gerard. De slotfase was hectisch en Real drong aan, maar een treffer bleef uit. Sergio Asenjo, doelman van Villarreal, groeide uit tot man van de wedstrijd.

De sterrenploeg van trainer Carlo Ancelotti ziet door de remise aardoor aartsrivaal FC Barcelona, dat zaterdag met 3-1 won van Granada, dichterbij komen in de stand. Het verschil bedraagt nog maar twee punten. Over drie weken is El Clásico tussen de twee grootmachten.