Waasland-Beveren kan geen vuist maken en verliest nipt van AA Gent
Waasland-Beveren zette een heel strakke organisatie neer

01-03-2015 21:49

AA Gent heeft zondagavond gedaan wat het moest doen. De Buffalo's haalden het op bezoek bij Waasland-Beveren. Een doelpunt van Moses Simon volstond voor de zege: 0-1.

AA Gent begon als derde aan de partij, maar dat was er niet aan te merken. De Buffalo's maakten een zwakke indruk en moesten het initiatief laten aan de thuisploeg. Addy bediende Wilmet, maar die vond Sels op zijn weg. AA Gent leek zich dan toch te gaan herstellen en dwong ook enkele mogelijkheden af. De uithaal van Depoitre belandde echter in hoekschop.

De wedstrijd leek daarna wat dood te bloeden. De Buffalo's wouden juist voor de rust echter nog wat forceren. Milicevic haalde nog eens verschroeiend uit, maar ook zijn schot belandde niet tussen de palen: 0-0 na een bijzonder matige eerste helft.

Ook na de rust was er niet meteen beterschap. Waasland-Beveren was tevreden met een puntje en Gent kon niet meteen iets forceren. Juist na het uur kwam er dan toch wat verandering in het spelbeeld. De bezoekers gingen nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer en kregen ook enkele mogelijkheden. Moses Simon pakte uit met een heerlijke dribbel, maar zijn inzet werd makkelijk verwerkt door Steppe.

Vijf minuten later was het dan toch raak. Depoitre hield zijn twee bewakers knap aan de praat en Simon trapte binnen: 0-1 voor Gent. De thuisploeg liet het kopje niet hangen en ging vol op zoek naar de gelijkmaker. Bourabia kopte eerst nog over, maar de grootste kans viel enkele minuten later. Oumarou mocht vrij uithalen en versloeg Sels. Verdediger Nielsen redde echter de meubelen en voorkwam de gelijkmaker.

De thuisploeg bleef aandringen, maar moest ook oppassen voor de counter. De aalvlugge Simon ontdeed zich knap van zijn bewaker, maar geraakte andermaal niet voorbij Steppe. Emond kreeg in de slotfase nog een grote kans op de gelijkmaker. De ingevallen spits devieerde het leer echter over de kooi van Sels.