'Batman en Robin' van Dortmund vellen aartsrivaal Schalke in Kohlenpottderby

28-02-2015 17:20
2

Borussia Dortmund heeft zaterdag de derby van het Ruhrgebied tegen Schalke 04 gewonnen. De ploeg van trainer Jürgen Klopp versloeg de rivaal uit Gelsenkirchen met 3-0, door doelpunten in het laatste kwartier van Pierre-Emerick Aubameyang, Henrikh Mkhitaryan en Marco Reus.

Het betekende voor Dortmund de derde overwinning op rij in de Bundesliga, waardoor de ploeg, die dit seizoen zelfs even onderaan stond, voorlopig is opgeklommen naar de negende plek. Reus en Aubameyang vestigden de aandacht overigens op zich door de openingstreffer te vieren met een Batman- en Robin-masker.

Bij Schalke maakte Klaas-Jan Huntelaar zijn rentree na vier wedstrijden schorsing. De spits kwam amper in het stuk voor, net als de rest van de bezoekende ploeg van trainer Roberto Di Matteo. Dortmund liet lange tijd de mooiste kansen onbenut, maar sloeg in de slotfase alsnog toe. De geel-zwarte brigade verkleinde de achterstand op Schalke, dat in de subtop staat, daardoor tot zeven punten.

Stevens grijpt weer naast volle buit
Huub Stevens blijft met VfB Stuttgart onderaan de Bundesliga bungelen. De hekkensluiter van de Duitse competitie moest zaterdag op bezoek bij Hannover 96 genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1. Christian Gentner bracht de ploeg van Stevens kort na rust nog wel op voorsprong in de HDI-Arena, maar Lars Stindl voorkwam dat de Limburgse trainer weer eens een overwinning kon vieren. In blessuretijd werden Martin Harnik (Stuttgart) en Stindl met rood uit het veld gestuurd.

Stuttgart heeft na 23 wedstrijden negentien punten, drie minder dan SC Freiburg dat verloor bij Bayer Leverkusen (1-0). Hertha BSC verliet de degradatiezone door een zwaarbevochten overwinning op FC Augsburg. Salomon Kalou (ex-Feyenoord) zorgde vlak voor tijd voor feest in het Olympiastadion van Berlijn: 1-0.