Jonge Belg ambitieus: Ik hoop altijd op een selectie bij de Rode Duivels
Jonge Belg ambitieus

Jonge Belg ambitieus: "Ik hoop altijd op een selectie bij de Rode Duivels"

28-02-2015 15:06

Yannick Ferreira Carrasco is momenteel bezig aan een goed seizoen bij het 'Franse' AS Monaco. Afgelopen woensdag tekende hij voor het derde doelpunt in de 1-3-stuntzege tegen Arsenal en dat terwijl de kwieke linksbuiten niet eens helemaal fit was.

"Normaal gezien mocht ik niet spelen, want ik was niet 100% fit", geeft de jonge Belg toe. "Door te scoren heb ik de druk voor de terugmatch kunnen verminderen. Als we dan geconcentreerd zijn, moeten we ons plaatsen voor de kwartfinales." Die kwartfinales zitten er dik in, Arsenal moet in Monaco immers drie keer scoren, een haast onmogelijke opgave.

Voor de talentvolle Rode Duivel loopt het in ieder geval op rolletjes. "Ik ben nu 5 jaar in Monaco en voel me hier goed. Er wordt hier minder druk opgelegd aan jonge spelers. Ik lig nog tot 2019 onder contract, maar in voetbal weet je natuurlijk nooit wat er allemaal kan gebeuren. Als er straks een ploeg met miljoenen over de brug komt om mij te kopen, dan zal Monaco mij waarschijnlijk wel laten gaan", is YFC wel ambitieus.

Ook bij de Rode Duivels wil hij zich kunnen laten zien. "Ik hoop altijd op een selectie bij de Rode Duivels. Ik wil minuten krijgen om België te tonen wat ik waard ben."