Maes kan geen beroep doen op smaakmaker voor topper tegen Charleroi
Afwezigheden bij Lokeren

Maes kan geen beroep doen op smaakmaker voor topper tegen Charleroi

28-02-2015 14:37

Zaterdagavond om 18u staat Charleroi en Lokeren tegenover elkaar in een levensbelangrijk duel. De winnaar kan immers een gigantische stap richting Play-off 1 nemen. Beide ploegen doen er dan ook alles aan om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de cruciale match, maar bij Lokeren zitten ze met een serieus probleem.

Nill De Pauw is namelijk omwille van een blessure niet beschikbaar en dat gooit de plannen van Lokeren-trainer Peter Maes serieus door elkaar. "Nill's afwezigheid is een aderlating, een serieuze handicap. We zullen een andere oplossing moeten vinden. Nill is belangrijk op bepaalde momenten, ook al maakt hij het dikwijls niet af in zo'n situaties", vertelt Maes in Het Laatste Nieuws.

Toch heeft de trainer van het jaar er een goed oog in. "Het is niet zo dat ik mijn spelersgroep op scherp heb moeten zetten, dat doen ze zelf wel. We hebben vertrouwen geput uit de laatste vijf wedstrijden. Op Brugge speelden we heel volwassen, dus waarom zouden we dat niet op Charleroi kunnen doen? Ik heb niets speciaals gedaan om mijn jongens op te laden." Afspraak zaterdagavond om 18u in het Stade du Pays.