Japan kiest voor flamboyante bondscoach op zoek naar nieuwe successen
Nieuwe coach voor Japan

Japan kiest voor flamboyante bondscoach op zoek naar nieuwe successen

28-02-2015 14:21

Vahid Halilhodzic leidde afgelopen zomer Algerije nog naar de achtste finales van het WK, waarin het pas na verlengingen de duimen moest leggen tegen de latere wereldkampioen, Duitsland. Nadien ging Halilhodzic aan de slag bij Trabzonspor, waar hij in november aan de deur werd gezet. 

Maar de flamboyante Bosniër zou ondertussen een nieuwe ploeg hebben gevonden. Hij wordt namelijk bondscoach van Japan, wist Sporza zaterdag te melden. Halilhodzic volgt Javier Aguirre op, die ontslagen werd nadat hij in Spanje, waar hij actief was als clubcoach bij onder meer Zaragoza, Espanyol en Atletico Madrid, in opspraak kwam in verband met matchfixing.

Volgens Sporza heeft Halilhodzic een akkoord bereikt met de Japanse voetbalbond. De Bsoniër zou een jaarsalaris van 2,2 miljoen dollar of 1,9 miljoen euro krijgen. Het nieuws zou op 12 maart officieel bekend gemaakt worden. Japan speelde een ontgoochelend WK en kwam ook op de AFC Asia Cup niet verder dan de kwartfinale. Aan Halilhodzic om zijn stunt met Algerije te herhalen en Japan op het volgend WK naar (minstens) de achtste finale te leiden.