Ramp dreigt in Spanje: El Clásico tussen Barça en Real op losse schroeven
Dispuut over grote bedragen in Spanje

Ramp dreigt in Spanje: El Clásico tussen Barça en Real op losse schroeven

28-02-2015 13:29
4

Een ramp dreigt voor het Spaanse voetbal. El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid staat op losse schroeven door een dispuut over de televisierechten.

De grootste voetbalshow van Spanje en misschien wel Europa wordt gespeeld op 23 maart. Het is echter goed mogelijk dat El Clásico tot nader orde wordt uitgesteld. De clubs in de Primera División kunnen het niet eens worden over de televisiegelden.

Spaanse clubs eisen dezelfde constructie als in Engeland en Italië van kracht is, waar de opbrengsten uit de televisierechten worden uitgesmeerd over alle clubs. Nu krijgen Barcelona en Real het grootste deel van het geld en wordt het gat tussen de twee grootmachten en de rest steeds groter. Oneerlijk, oordelen de kleinere clubs uit de Primera División.

In Spanje worden al maanden onderhandelingen gevoerd over de televisierechten. Real en Barça zijn in staat om liefst twaalf keer meer te eisen dan clubs als Getafe en Levante. Zij zijn bereid om te staken in het weekend waarin de meeste aandacht kan worden getrokken; het weekend van El Clásico.