Deschacht heeft opvallende onthulling over zijn keuze voor Anderlecht
Deschacht onthult hoe zijn keuze te werk ging

Deschacht heeft opvallende onthulling over zijn keuze voor Anderlecht

28-02-2015 09:39

Voor hij aan zijn lange carrière bij RSC Anderlecht begon, speelde Olivier Deschacht voor AA Gent en Sporting Lokeren. De ervaren verdediger dacht er op jonge leeftijd echter helemaal nog niet aan om profvoetballer te worden.

"Voetbal was toen nog pure fun", zegt hij in Fan. "Een training missen was geen probleem. En toen ik naar Lokeren trok voor een betere jeugdwerking, kwam ik ook in een vriendenploeg terecht."

"Op dat moment durfde ik nog niet dromen van een toekomst als prof. Met een carrière in derde klasse was ik allang blij geweest. Maar dan was daar dat tornooi op Standaard Wetteren, waar Davy De Beule en ik uitblonken. Anderlecht-scout Maurice De Corte kwam daarna zelfs bij ons thuis vragen of ik eens wou testen in Brussel."

"Ik was 15 en had daar totaal geen zin in. Ik amuseerde me rot bij Lokeren en we waren juist vicekampioen geworden. Maar mijn ouders overtuigden me toch en het toeval wilde dat het zo’n testtraining werd waarop alles lukte. Anderlecht drong opnieuw aan en ik gaf toe."