Kortrijk-voorzitter beleeft eindelijk weer plezier bij de Kerels
Allijns beleeft weer plezier bij Kortrijk

Kortrijk-voorzitter beleeft eindelijk weer plezier bij de Kerels

28-02-2015 09:03

KV Kortrijk zal dit seizoen niet snel vergeten. Sportief hebben ze nog niet beter gedaan en zijn ze in de running voor Europees voetbal, maar ook op financieel vlak gaat het heel goed met de Kortrijkzanen.

Kortrijk-voorzitter beleeft weer plezier bij de Kerels: "Ik was niet meer op de hoogte"

De West-Vlamingen maakten zo'n winst van 1,2 miljoen euro. "Hoofdaandeelhouder Vincent ­Degrijse zorgde vorig seizoen voor een overbrugging van onze liquiditeitsproblemen en voor een klein maar stabiel ­bestuur", zegt voorzitter Joseph Allijns in Het Nieuwsblad.

"Ik moet toegeven: ik was voordien als voorzitter nog nauwelijks op de hoogte van wat er in de club gebeurde. Ik wist bijvoorbeeld niet hoe Stefan Mitrovic voor 1,3 miljoen euro aan Benfica werd verkocht. Ik heb mij kunnen profileren dankzij het vertrouwen van de nieuwe hoofdaandeelhouder."

"Ik denk dat de club nu heel goed wordt bestuurd en dat zie je ook op het veld. Vincent heeft meteen gesnoeid: 20 procent minder loonkosten. Dat kon dankzij het vertrek van Hein Vanhaezebrouck, van zes spelers wier sportieve waarde tot nul euro was gezakt."

"Er werden ook twee administratieve krachten ontslagen. Terwijl we de kern konden behouden, Mustapha Oussalah, Benito Raman en Elimane Coulibaly vervingen door Adam Marusic, Benoit Poulain en er met de heropgeviste Teddy Chevalier een extra speler bovenop kregen."