Het is niet omdat Kompany iets zegt, dat hij automatisch gelijk heeft
Odoi zegt waar het op staat

"Het is niet omdat Kompany iets zegt, dat hij automatisch gelijk heeft"

28-02-2015 07:36

Denis Odoi is momenteel aan zijn sterkste seizoen ooit bezig. De verdediger is incontournable bij Lokeren, maar is niet op zijn mondje gevallen. Zo had hij enkele weken geleden nog kritiek op de leiding bij Lokeren.

"Misschien zit ik inderdaad wel in een positie waar ik me dat kan permitteren", zegt Odoi in Het Laatste Nieuws. "Alhoewel, in Anderlecht heb ik ook dingen aan de kaak gesteld. Ik stapte als nieuwkomer naar Herman Van Holsbeeck en zei hem: 'Dat en dat kan écht niet.' Het ging over het gedrag van bepaalde spelers."

"Waarop Van Holsbeeck een hele uitleg begon te doen over hoe je met spelers moet omgaan. Aan de manier waarop hij mij antwoordde, merkte ik dat hij zoiets had van: 'Wie denk jij wel dat je bent?' Vier maanden later was het crisis en Lucas Biglia somde in de kleedkamer alle problemen op. Exáct dezelfde opmerkingen als de mijne."

Kompany

Ook bij De Rode Duivels was Odoi niet op zijn mondje gevallen. "Ik herinner mij nog een situatie bij de Rode Duivels. In 2012 werd ik opgeroepen en we hadden een meeting met alle verdedigende spelers. We zouden een bepaalde fase analyseren."

"Ik zat daar als 23-jarig 'spelerke' van Anderlecht tussen gasten als Axel Witsel, Marouane Fellaini, Nicolas Lombaerts, Thomas Vermaelen en Vincent Kompany. Daar zei ik óók wat ik dacht. Toen ik het niet eens was met Kompany's mening, dan liet ik dat horen. Het is niet omdat Kompany iets zegt, dat hij automatisch gelijk heeft. Wie heeft ooit gezegd dat hij slimmer is dan ik? Of dat hij zinnigere dingen zegt?"