Opvallend: wedstrijd uit de vierde klasse komt rechtstreeks op de televisie
Beerschot-Wilrijk - Pelt is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen in vierde klasse C

Opvallend: wedstrijd uit de vierde klasse komt rechtstreeks op de televisie

27-02-2015 12:15

Op zondag 14 maart is het nog eens als vanouds carnaval op het Antwerpse Kiel. Beerschot-Wilrijk ontvangt dan immers Esperenza Pelt in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen in vierde klasse C. Beerschot-Wilrijk prijkt immers op kop van het klassement, Pelt volgt op vijf punten. Bij winst zetten de Ratten dus een grote stap richting promotie.

Sinds het faillissement van Beerschot AC gaat het merkwaardig genoeg opvallend goed met het nieuwe Beerschot: Beerschot-Wilrijk. De Antwerpse fusieploeg werd vorig seizoen al met de vingers in de neus kampioen in de eerste provinciale van Antwerpen en is dit seizoen goed op weg om alweer de oppergaai af te schieten.

Met nog acht speeldagen te gaan heeft het team van Urbain Spaenhoven immers vijf punten meer dan eerste achtervolger Pelt. Bij winst mogen de champagneflessen al bijna ontkurkt worden. De wedstrijd is ruim twee weken dan ook al helemaal uitverkocht - ruim 11.500 kijklustigen mogen ze verwachten op het Kiel - en bovendien komt de wedstrijd live op de Antwerpse zender ATV.

"Er komen elke dag nog honderden aanvragen binnen om de wedstrijd te kunnen bijwonen, maar het stadion zit vol. De oplossing is dan om de wedstrijd live op televisie aan te bieden en dat gaan we doen. Zowel op ATV als op TV Limburg", vertelt ATV aan Sporza.