Trainer van Moeskroen-Péruwelz wil hoop levendig houden: Positieve punten zoeken
Fernando Da Cruz beseft dat de situatie van zijn team met de dag uitzichtlozer wordt, maar weigert de handdoek te werpen

Trainer van Moeskroen-Péruwelz wil hoop levendig houden: "Positieve punten zoeken"

27-02-2015 11:24

Moeskroen-Péruwelz leed vorig weekend in het eigen Le Cannonier al zijn negende nederlaag op rij. Het team van Fernando Da Cruz stevent af op degradatie en zondag moet het bovendien naar competitieleider Club Brugge. Toch tracht de Henegouwse oefenmeester de moed erin te houden. "Je moet de positieve punten zoeken waar je ze kunt vinden", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

Naast de sportieve problemen verkeert de fusieclub ook extra-sportief in troebel water. Het voortbestaan van de club is namelijk in gevaar en dat kruipt uiteraard in de hoofden van de spelers. Met alle gevolgen vandien. "Ik vermoed dat de spelers zich heel wat vragen stellen bij de onzekerheid en de toekomst van de club. Natuurlijk zijn ze ontmoedigd door de resultaten. Mijn rol is echter om dat te doorbreken, om hen ervan te overtuigen dat het allemaal nog mogelijk is."

"Na Oostende zei ik hen: 'We hebben een slechte zaak gedaan, maar als de competitie vandaag zou eindigen zouden we gered zijn op basis van het doelsaldo.' Je moet positieve punten zoeken waar je ze kan vinden", is Da Cruz hoopvol.

Ook het vertek van topschutter Abdoulaye Diaby, die terugkeerde naar moederclub Rijsel, heeft zijn impact gehad op de abominabele resultaten van Moeskroen-Péruwelz. "Diaby was een leider. Niet door wat hij zei, maar door wat hij deed: hij leidde de aanval en trok de anderen in zijn spoor mee. Hij speelde goed en scoorde vaak. Hij gaf heel de ploeg vertrouwen. Maar ja, we konden toch moeilijk forfait geven omdat we onze topschutter kwijtraakten", besluit Da Cruz laconiek.