Sint-Truiden maakt zich op voor de topper in tweede klasse tegen Eupen
De Kanaries kunnen bij winst een flinke stap richting titel zetten

Sint-Truiden maakt zich op voor de topper in tweede klasse tegen Eupen

27-02-2015 11:02

Zondag zit Stayen afgeladen vol voor dé topper in de Belgische tweede klasse. Leider Sint-Truiden ontvangt immers eerste achtervolger Eupen en kan bij winst een reuzenstap richting titel - en dus bijhorende promotie - zetten. STVV-trainer Yannick Ferreira pleit er echter voor om de voetjes op de grond te houden. Hij verwacht een aartsmoeilijke wedstrijd tegen de Oostkantonners.

Sint-Truiden telt op acht speeldagen van het einde acht punten voorsprong op Eupen. Zelfs een gelijkspel zou voor de Haspengouwers dus geen ramp zijn, aangezien de Panda's absoluut moeten winnen om nog een kans te maken op de titel.

"Eupen is een superploeg. Die mannen hebben in elke linie spelers die het verschil kunnen maken", vertelt Ferrera tegenover Het Laatste Nieuws. "Op ons kunstgras zullen ze zich in hun sas voelen, want ze zijn stuk voor stuk technisch onderlegd. Er wacht ons een zware klus."

De enige profploeg uit Duitstalig België is alleszins een grote angstgegner voor de Kanaries. Vorig seizoen kreeg STVV in de reguliere competitie immers nog een zware 0-3 pandoering om de oren van Eupen en ook in de eindronde verloren ze tegen hun aanstaande opponent met 2-3.

"Het is ons doel om de drie punten te pakken. We beseffen allemaal dat we een enorme kans krijgen om een stap voorwaarts te zetten", besluit Ferrera strijdvaardig.