Voormalig Rode Duivel springt in de bres voor noodlijdende Serie A-club
Georges Grün wil niet dat zijn voormalige werkgever op het faillissement afstevent

Voormalig Rode Duivel springt in de bres voor noodlijdende Serie A-club

27-02-2015 10:53

De donderwolken die nu al enkele maanden boven het Ennio Tardini-stadion van Parma hangen, lijken niet al te snel te zullen verdwijnen. De eens zo roemrijke club verkeert in financieel noodweer en vroeg enkele weken geleden het faillissement aan. Als het van ex-speler Faustino Asprilla afhangt, komt het echter niet zover. De Colombiaan startte een onlinepetitie om zijn voormalige werkgever te redden. Georges Grün, tussen 1990 en 1994 speler van Parma, ondertekende ze al. Dat meldt Sporza.

"Het is droevig. Ik heb zoveel mooie herinneringen aan de club. Ik beleefde hun mooiste periode", vertelt de voormalig Rode Duivel die in 1993 de inmiddels ter ziele gegane Europacup III won met de Italianen.

"Parma was een familiale club die de mensen deed dromen. Ik ga er nog elk jaar op bezoek. Na de crash van hoofdsponsor Parmalat ging het echter steil beraf met de club. De club werd slecht bestuurd en heeft nu voor ettelijke miljoenen euro's schulden."

"Als we Parma kunnen helpen met deze petitie, waarom zouden we dat dan niet doen? Het initiatief van Asprilla is mooi, maar er is ook een deugdelijke geldschieter nodig. Parmalat is nu in Fransen handen. Misschien kunnen zij helpen?", is de Brusselaar hoopvol.