Opschudding op Afrika Cup: Acheampong en co worden bekogeld door fans
Ze stonden er nochtans goed voor

05-02-2015 22:04

Equatoriaal Guinea heeft opnieuw voor opschudding gezorgd tijdens de Afrika Cup. De thuisploeg stond in de halve finales 3-0 achter tegen Ghana en dat konden de supporters niet langer verkroppen.

Equatoriaal Guinea begon slap aan de wedstrijd en betaalde dat uiteindelijk toch cash. Ghana, met RSC Anderlecht-middenvelder Frank Acheampong op de bank, schoot aardig uit de startblokken en werd nog voor de rust beloond met twee doelpunten. Jordan Ayew zorgde vanop de stip voor de openingstreffer en Wakaso maakte net voor de rust nog de 2-0.

De supporters van Guinea konden dat niet verkroppen en besloten om de spelers van Ghana te bekogelen met projectielen. De tweede helft werd na heel wat tumult toch verdergezet en ook daarin was Ghana de betere. André Ayew zorgde voor het 3-0, maar toen gingen de poppetjes helemaal aan het dansen. Het thuispubliek begon opnieuw met projectielen te gooien en de scheidsrechter legde de partij stil.

Frank Acheampong mocht in de 81ste minuut invallen voor doelpuntenmaker Wakaso.