Kogel door de kerk: Standard kan uitpakken met een ware stunttransfer
Rouches moeten diep in de buidel tasten

Kogel door de kerk: Standard kan uitpakken met een ware stunttransfer

01-02-2015 11:42

Het hing al een heel tijdje in de lucht, maar nu is het ook officieel. De nieuwe spits van Standard is eigenlijk helemaal niet nieuw: Imoh Ezekiel komt de kleuren van Standard voor de rest van het seizoen verdedigen. De transfer had wel heel wat voeten in de aarde en Standard komt er niet goedkoop van af.

Ezekiel tekende vorige zomer voor het Qatarese Al-Arabi, maar werd tegen de verwachtingen in niet uitgeleend aan een Europese ploeg. De Nigeriaan moest dus zijn dagen doorbrengen in Qatar, een competitie die beneden zijn niveau ligt. Hij stond dan ook te springen om terug naar Standard te komen en is zelfs bereid om in te leveren...zij het niet al te veel.

Ezekiel, die naar verluidt ongeveer twee miljoen euro per jaar verdient in Qatar, zal ook in Luik flink vergoed worden voor zijn diensten. Met de uitleenbeurt is een som van 600.000 euro gemoeid, best wel een smak geld voor iemand die maar tot het einde van het seizoen blijft. Standard gaat dus duidelijk voor een gokje en hoopt dat Ezekiel dat geld ook waard is.