Verbazend nieuws: met de noorderzon verdwenen Club-doelman krijgt nieuw contract
Voormalig supertalent kan tekenen tot 2017

Verbazend nieuws: met de noorderzon verdwenen Club-doelman krijgt nieuw contract

01-02-2015 10:38

De carrière van doelman Glenn Verbauwhede zit al een tijdje in het slop. Bij Club Brugge werd hij aangekondigd als een topkeeper, maar de West-Vlaming kon niet om met de druk en moest het lager gaan proberen. Na korte periodes bij KV Kortrijk en Westerlo kwam hij zowaar zelfs in Zuid-Afrika terecht: daar ligt nu een nieuw contract voo twee jaar op tafel.

Verbauwhede werd twee jaar geleden verpatst aan de Zuid-Afrikaanse ploeg Mamelodi Sundowns, maar brak er aanvankelijk geen potten en moest meedoen met de reserven. Een zoveelste gefaald avontuur leek in de maak, maar gelukkig voor hem bracht een uitleenbeurt soelaas. Bij Free State Stars (dat eerder dit seizoen de Belgische coach Tom Saintfiet ontsloeg) heeft hij voorlopig maar vier wedstrijden gespeeld, maar blijkbaar waren die zo goed dat de Sundowns hem een nieuw contract willen geven. Een opsteker voor de 30-jarige doelman, wiens carrière de laatste jaren op een laag pitje staat.

Glenn Verbauwhede werd lang gezien als het grootste talent onder de Belgische keepers en stond bij zowat elk jeugdelftal van de Rode Duivels onder de lat. Toen al werden er echter vragen gesteld bij zijn professionaliteit. De kans dat de nochtans getalenteerde doelman ooit nog bij een topclub terechtkomt lijkt nihil.