'Misdadiger' van Chelsea: 'Ik kan rustig slapen want ik heb niets verkeerd gedaan'
Aanvaller kritisch over opgelegde schorsing

'Misdadiger' van Chelsea: 'Ik kan rustig slapen want ik heb niets verkeerd gedaan'

01-02-2015 08:34
2

Diego Costa is het duidelijk niet eens met de beslissing van de Engelse voetbalbond om hem voor drie wedstrijden te schorsen naar aanleiding van het incident tijdens het bekerduel met Liverpool. De spits ging in laatstgenoemde wedstrijd op het been staan van tegenstander Emre Can, maar dat was naar zijn zeggen zeker niet met opzet.

"Ik kan rustig slapen omdat ik weer dat ik niets verkeerd heb gedaan, dit omdat ik het niet met opzet deed. Ik zeg niet dat ik een engel ben, dat is duidelijk. Je kunt zien hoe iemand door mijn toedoen geblesseerd geraakt is, niemand dus", aldus de aanvaller van Chelsea tegenover The Telegraph.

Tijdens de wedstrijd werd Costa niet bestraft door de dienstdoende arbiter, op basis van televisiebeelden werd hij echter alsnog geschorst door de FA. "Op het voetbalveld zal ik niet veranderen. Dat is mijn karakter en ik zal altijd strijd leveren. Ik ben een andere man binnen het veld dan daarbuiten. Ik zeg het nogmaals, kijk naar de video en vind er van wat je wilt. Ik had nooit de bedoeling om dit te veroorzaken."

Chelsea wist zonder Costa zaterdag stand te houden tegen concurrent Manchester City. De ploeg van manager Jose Mourinho pakte in eigen huis een punt op de nummer twee van de Premier League. Door dit resultaat blijft de voorsprong van Chelsea op City vijf punten.