Voormalig probleemkind van Newcastle mag niet spelen voor nieuwe werkgever
Franse club mag geen beroep doen op aanwinst

Voormalig probleemkind van Newcastle mag niet spelen voor nieuwe werkgever

01-02-2015 08:12
2

OGC Nice presenteerde enkele weken met gepaste trots de nieuwe aanwinst Hatem Ben Arfa aan pers en publiek. De blijdschap was echter voorbarig omdat de voormalige international van Frankrijk dit seizoen geen officiële wedstrijden voor de club mag spelen vanwege de FIFA-regelementen, meldt The Guardian.

De 27-jarige aanvallend ingestelde speler stond in de zomer van 2014 onder contract bij Newcastle United, in januari van dit jaar liet hij deze overeenkomst ontbinden. Tijdens de voorgaande maanden speelde hij zijn wedstrijden op huurbasis voor Hull City, maar kwam hij ook één keer in actie voor het reserveteam van Newcastle United. In de regels van de FIFA staat te lezen dat een speler slechts oor twee clubs uit mag komen in een seizoen en men telt daarbij laatstgenoemde wedstrijd mee. Nice zou dus zijn derde club binnen een seizoen zijn en dat is volgens de regelementen verboden.

Nice is niet te spreken over de gang van zaken en de starheid van de FIFA, maar de Franse voetbalbond neemt de regels vanzelfsprekend over. "We hebben geen andere keus dan de regels van de FIFA te handhaven. Hij mag dus geen officiële wedstrijden spelen voor Nice", aldus een woordvoerder van de Franse voetbalbond. Ben Arfa mag wel in oefenwedstrijden uitkomen voor zijn nieuwe werkgever.