Uitblinker Blind geniet: Als ik moet kiezen ga ik voor een plek op het middenveld
Blind blinkt uit bij winnend United

Uitblinker Blind geniet: "Als ik moet kiezen ga ik voor een plek op het middenveld"

31-01-2015 19:23
6

Door afwezigheid van Michael Carrick mocht Daley Blind zaterdagmiddag centraal op het middenveld spelen bij Manchester United. De oud-Ajacied betaalde het vertrouwen van trainer Louis van Gaal meer dan uit.

Blind was tegen Leicester City (3-1 winst) een van de uitblinkers aan de kant van United en was met een fraaie assist belangrijk bij de openingstreffer van Robin van Persie. "Ik hoorde hem schreeuwen", aldus de oud-Ajacied tegenover de BBC. "Hij maakte het gelukkig goed af. Zijn loopactie was goed, dat is ook heel belangrijk."

Normaal gesproken speelt Blind op de linksbackpositie, maar zijn nieuwe rol op het middenveld beviel hem uitstekend. "Ik heb ervan genoten. Ik kreeg lekker veel ruimte en kon geregeld het spel verleggen en de bal naar voren passen. Als ik moet kiezen ga ik voor een plek op het middenveld, maar eigenlijk maakt het me niet zo veel uit. Ik speel waar de trainer me nodig heeft."

Door de zege neemt United in ieder geval voor één dag de derde plaats over van Southampton. "We komen steeds dichter bij de manier waarop Louis van Gaal ons wil zien spelen. Natuurlijk hadden we liever geen tegengoal gehad, maar uiteindelijk is dit een prima resultaat."