Investeerders blijken niet te vertrouwen: moet Mpoku toch in Qatar spelen?
Uitleenbeurt richting Serie A gaat niet door

Investeerders blijken niet te vertrouwen: moet Mpoku toch in Qatar spelen?

30-01-2015 11:14

Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat Paul-José Mpoku na de wintermercato gaat moeten doen wat hij absoluut niet wilde: in Qatar spelen. Hij had oren naar het royale voorstel van Al Arabi, maar de bedoeling was dat hij werd uitgeleend aan een Europese ploeg: de wispelturige Qatarezen komen echter niet tot een overeenkomst.

Normaal gezien mocht Mpoku vrijdag medische testen gaan doen bij het Italiaanse Cagliari, maar daar is niets van in huis gekomen. Op het laatste moment veranderde Al Arabi van gedacht, zo meldt La Dernière Heure. De Arabische investeerders spelen duidelijk een machtsspelletje met de Congolese Belg en willen hem laten zien wie de baas is. Die is daar zelf naar verluidt niet mee opgezet, maar heeft momenteel natuurlijk weinig keuze.

De officiële reden die wordt gegeven voor het afspringen van de deal is een nieuw en beter aanbod, maar van welke ploeg dat aanbod kwam heeft Al Arabi niet laten weten. Een aanbod is bovendien nog geen transfer, en voor Mpoku kan de transfermolen best wat sneller gaan. De transfermarkt sluit immers op 2 februari, als hij dan nog in Qatar vertoeft gaat hij een half seizoen tegen zijn zin bij Al Arabi moeten spelen.