Misnoegde Batshuayi haalt hard uit naar het Standard-publiek
Batshuayi blaast bruggen met Sclessin op

Misnoegde Batshuayi haalt hard uit naar het Standard-publiek

30-01-2015 09:24

Michy Batshuayi is langzaam maar zeker een belangrijke pion aan het worden bij zijn nieuwe club Olympique Marseille, maar zo belangrijk als bij Standard is hij uiteraard nog niet. Toch mist de jongeling zijn tijd in België allesbehalve: dat komt vooral door de fans van Standard, die hij geen warm hart toedraagt.

Batshuayi maakte wel 47 competitiegoals voor Standard, maar werd toch vaak op de korrel genomen door zijn eigen publiek. Zeker in zijn laatste seizoen kreeg hij veel fluitconcerten omdat hij een gebrek aan inzet zou tonen. Zijn transfer naar het buitenland was dan ook een verademing voor de nu 22-jarige spits. De fluitconcerten hebben de Belg met Congolese roots kennelijk geraakt, want tijdens een interview met de website van Marseille komt hij er nog eens op terug.

“De fans van Standard waren zeer hard voor mij. Ze steunden mij niet. Ik kwam van de hoofdstad (Batshuayi is een jeugdproduct van Anderlecht, nvdr.) en ik kon naar de aartsrivaal. Ik ben niet naar daar gegaan omdat ik een trouwe speler ben. Anderlecht was de club die me ontsloeg bij de jeugd en ik wou kampioen worden met Standard." Geen goede reclame voor de fans op Sclessin.