Geblesseerde sterspeler boekt geen vooruitgang: geduld van Anderlecht is op
Gebrek aan inzet lijkt het voornaamste probleem

Geblesseerde sterspeler boekt geen vooruitgang: geduld van Anderlecht is op

30-01-2015 08:30

Het gaat de laatste seizoenen niet zo goed met Matias Suarez. De 26-jarige Argentijn was ooit een fenomeen bij Anderlecht en kreeg in de zomer van 2012 bijna een miljoenentransfer naar CSKA Moskou, maar die keurde hem af na de medische testen. Achteraf is gebleken waarom, want Suarez is nog steeds niet topfit.

Suarez speelde sinds zijn mislukte transfer nog aardig wat wedstrijden in het Astridpark, maar nooit aan 100%. De Argentijn liet nog regelmatig een klasseflits zien, maar vooral qua snelheid bleek hij niet meer het wonderkind van vroeger. Een zoveelste knieoperatie moest soelaas bieden, maar voor Suarez lijkt het allemaal niet meer zo te moeten. Hij denkt eraan om zijn schoenen aan de haak te hangen en zijn revalidatie loopt dan ook niet vlot. Anderlecht reageert scherp op de gebrekkige inzet van zijn spits en spreekt over "grove professionele fouten", maar grijpt nu wel een laatste strohalm.

Suarez, die momenteel in Argentinië revalideert, mag het een maand in Spanje gaan proberen. In Barcelona kan hij rekenen op de zorgen van dokter Roman Cugat, die eerder al onder andere Carles Puyol, Xavi, Fernando Torres en Samuel Eto'o onder handen nam. Met andere woorden: veel beter is er niet te vinden op het vlak van revalidatie. Als hij Suarez geen vooruitgang kan doen boeken ziet er niet goed uit voor de carrière van de Argentijn.