Anderlecht vangt ook bot bij FC Porto-verdediger: is Argentijn plan D?
22-jarige verdediger wilt zelf komen, maar Porto zegt nee

Anderlecht vangt ook bot bij FC Porto-verdediger: is Argentijn plan D?

30-01-2015 07:39

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is nog altijd naarstig op zoek naar een nieuwe centrale verdediger, maar in Portugal zal hij die waarschijnlijk niet vinden. Van Holsbeeck ging woensdagavond kijken naar een wedstrijd van de 22-jarige Diego Reyes en had achteraf een gesprek met zijn manager, maar dat liep niet goed af: het is nu 100% zeker dat de Mexicaan niet komt.

Manager Matias Bunge van Reyes kan niet duidelijk zijn in de communicatie rond zijn speler: "Reyes komt niet Anderlecht", luidde het kort. Blijkbaar zijn de Portugezen starre onderhandelaars die heel wat in de plaats wilden voor een uitleenbeurt. Zo moest Anderlecht FC Porto onder andere de eerste optie geven om één van hun jeugdtalenten te mogen kopen. Voor Herman Van Holsbeeck was dat onbespreekbaar. Tot overmaat van ramp krijgt de Mexicaan, die heel de heenronde in de B-kern zat, nu net terug minuten bij de eerste ploeg en is de coach resoluut tegen zijn vertrek. Een nieuw doodlopend spoor dus voor paars-wit.

De zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger loopt niet op wieltjes bij Anderlecht. Na weigeringen van de Zweed Alexander Milosevic en de controversiële transfer van Alexander Scholz naar Standard is dit al het derde geval waarin uitlekt dat Anderlecht naast een doelwit grijpt. De vierde op het lijstje zou nu Diego Novaretti zijn, een 29-jarige centrale verdediger van Lazio Roma. Hopelijk voor de Brusselaars gaan de onderhandelingen met de Italianen soepeler. Ook de naam van de 29-jarige Rolando, net als Reyes actief bij Porto, is al gevallen.

Oorspronkelijk had Anderlecht een nieuwe verdediger om Chancel Mbemba een maand te kunnen vervangen. Aangezien de Congolees is februari toch terugkeert van de Afrika Cup is het dus onduidelijk of Anderlecht überhaupt nog een verdediger gaat halen. Met Olivier Deschacht, Michael Heylen, de momenteel geblesseerde Bram Nuytinck en Chancel Mbemba heeft Anderlecht centraal achterin al vier spelers voor twee posities.