'Van Gaal heeft bod van vijftig miljoen euro klaarliggen voor gewenste verdediger'
Hummels moet achterhoede Manchester United verstevigen

'Van Gaal heeft bod van vijftig miljoen euro klaarliggen voor gewenste verdediger'

29-01-2015 13:49
4

Manchester United wordt aan het einde van de geopende transfermarkt concreet voor Mats Hummels. De Duitser van Borussia Dortmund is lange tijd een vurig gewenste versterking voor de defensie. Manager Louis van Gaal heeft nu besloten een bod van vijftig miljoen euro neer te leggen, meldt Bild.

Hummels won afgelopen zomer het WK met Duitsland en was daarvoor al een dragende speler bij Dortmund, dat nu onderin de Bundesliga bungelt. De centrumverdediger liet al diverse keren weten van plan te zijn bij BVB te blijven, maar dat weerhoudt Van Gaal er niet van een poging voor zijn geliefde doelwit te wagen.

Voor het centrum van de achterhoede is de Nederlander al lange tijd aan het speuren naar de juiste speler en ook Aymeric Laporte zou een belangrijke gegadigde zijn. Een bod op Hummels hoeft een transfer van de Fransman van Athletic Bilbao echter niet in de weg te staan. Van Gaal zou beide naar Old Trafford willen halen.

De 26-jarige Hummels begon zijn loopbaan bij Bayern München, maar wist er op jonge leeftijd niet door te breken. Bij Borussia Dortmund is hij sinds het seizoen 2009/10 een basisspeler en debuteerde hij ook voor de nationale ploeg.