Roger ontploft: Soms denk ik dat wij de witte ridders van ons voetbal zijn
Voorzitter Anderlecht voelt zich verongelijkt en spuwt zijn gal

Roger ontploft: "Soms denk ik dat wij de witte ridders van ons voetbal zijn"

29-01-2015 12:00

Roger Vanden Stock heeft de gentleman in hem een dagje vrijaf gegeven. In 'Sport/Voetbalmagazine' schiet de voorzitter van Anderlecht met scherp naar concurrenten Standard en Club Brugge.

"Je wilt het spel eerlijk spelen, maar een concurrent pakt het heel anders aan. Dan ben je kansloos", zegt Vanden Stock over de hold-up die Standard pleegde voor Alexander Scholz. "We hebben wekenlang met de club onderhandeld zonder dat er iets uitlekte, maar zodra het nieuws in de kranten stond, koos de speler voor een andere club. Het gebeurde met Laurens De Bock en Club Brugge en nu met Scholz en Standard. Dat kan toch geen toeval zijn?"

"We hebben te veel succes. Onze laatste titel heeft onze tegenstanders veel pijn gedaan", aldus de voorzitter van de recordkampioen. "Intussen was er nog de Gouden Schoen. Twee puntjes verschil tussen Hasi en Preud’homme, vijf tussen Praet en Vázquez. Altijd in ons voordeel. Misschien is het van het goede te veel."

Paars-witte ridders

"Vergeet niet dat een midvoor meer slagen incasseert dat hij uitdeelt. We moeten begrijpen dat een jonge speler zich op een bepaald moment niet kan inhouden en al eens gekke dingen doet. Maar ik heb ook begrip voor zijn straf. We zijn een van de weinige clubs die een sanctie aanvaarden. Tegenwoordig gaat iedereen in beroep. Soms denk ik dat wij de witte ridders van ons voetbal zijn."