Bizarre loting in Afrika leidt tot enorme spanning en frustratie: Heel zenuwachtig
"Wat mij betreft is dit de laatste keer"

Bizarre loting in Afrika leidt tot enorme spanning en frustratie: "Heel zenuwachtig"

29-01-2015 09:56
5

In Afrika wordt donderdag met spanning gewacht op de loting die moet beslissen welk land naar de kwartfinales van de Afrika Cup gaat. Guinee en Mali staan na drie wedstrijden exact gelijk, waardoor het bizarre scenario zich gaat voltrekken. Tot frustratie van de landen zelf.

"Ik vind dat we deze kwestie hadden moeten moeten oplossen zonder loting", zegt Mali-bondscoach Henri Kasperczak, geciteerd door VI. De wedstrijden van Guinee en Mali eindigden allemaal in een 1-1 gelijkspel, zo ook het onderlinge duel van woensdag. Men is dan ook van mening dat er daarna prima strafschoppen genomen hadden kunnen worden.

"Guinee verdient het net zo min als Mali om op deze manier uitgeschakeld te worden", zo is Michel Dussuyer, trainer van Guinee, het volledig met zijn collega eens. De trainers kunnen nu niets anders doen dan afwachten. "We zijn heel erg zenuwachtig. Wat mij betreft is het de laatste keer dat er geloot wordt. Er moet een sportieve eerlijke manier gevonden worden om dit soort zaken te beslissen", aldus Kasperczak. De loting staat op het programma voor donderdag 16.00 uur.